Szépségtippek!

Csúnyán öregíti a nyakat a számítógéppel történő munkavégzés és az okostelefon használata!

Balogh Anita, kozmetikus és sminktetováló
2021.10.15 21:12
Csúnyán öregíti a nyakat a számítógéppel történő munkavégzés és az okostelefon használata!

Az okos telefonok és a számítógépek már a mindennapjaink részévé váltak. Számos tanulmány foglalkozik azzal, hogy milyen káros hatásai lehetnek a nyak és a hát izmaira ezeknek az eszközöknek a rendszeres használata. Kiderült, hogy a rossz fejtartás elősegítheti a nyakon lévő bőr megereszkedését és a ráncok idő előtti kialakulását.

Napi minimum nyolc órát a számítógépen dolgozunk, a telefonunkat is sokat nyomkodjuk. A koronavírus miatt pedig még több időt töltünk a virtuális világban, amely alaposan megviseli testünket.

A fej rossz tartása előbb-utóbb a nyaki bőr megereszkedését, illetve akár toka kialakulását eredményezi. A bőr ezen a területen kifejezetten nyúlékony, hiszen a fej mozgatásával állandóan gyűrődik, megfeszül, majd elernyed, ezért hamar elveszítheti rugalmasságát. Az itt található bőr kifejezetten érzékeny, ezért az öregedés jelei hamar megmutatkozhatnak. Ezen a területen kevesebb a zsírszövet, illetve a faggyúmirigy, ezáltal a kollagén hiány tünetei szinte azonnal megmutatkoznak a felületen.

Éppen ezért a pulykanyak és a toka elkerülése érdekében fontos a nyaki területek megfelelő ápolása. 

Hasznos praktikák a fiatalos, feszes nyak érdekében!

Fontos a megfelelő fényvédelem, hiszen a téli borongós időjárás alatt is érhetik káros napsugarak az érzékeny bőrt.

E- és C-vitaminban gazdag szérumokkal, könnyedén javíthatsz bőröd állapotán, ezért az esti ápolásról nem szabad megfeledkezni.  

https://www.coolskin.hu/hidratalo_ranctalanito_szerum

Használj ezen a felületen is esténként micellás vizet, vagy arctonikot. Mindig felfelé irányuló mozdulatokkal töröld le a bőrt a vattapamaccsal, sose használj lefelé irányuló mozdulatokat!

Heti egyszer óvatosan radírozd le a nyak területét is arcbőröddel együtt, figyelve a gyengéd dörzsölő mozdulatok használatára, ami minden esetben felfelé irányuló mozdulatok legyenek.

Próbáld ki szilikon tapaszunkat, akár pár órára számitógépes munka közben, vagy használd hosszabb időre alváshoz. Kisimítja a bőrfelszínt és nem hagyja azt meggyűrődni. Mivel ez a szilikon tapasz akár 15-20 alkalommal is újra használható, egy használat mindössze pár száz forintba kerül. Megéri kipróbálni, én nagyon megkedveltem a Wrinkles Schminkles termékeket.

https://www.coolskin.hu/Ranctalanito_szilikon_parna_nyak