Szépségtippek!

CNN - Szakértőkkel beszélgettünk a TikTok szépségtrendjéről

Balogh Anita, kozmetikus és sminktetováló
2023.02.17 09:24
CNN - Szakértőkkel beszélgettünk a TikTok szépségtrendjéről

Mik azok a ránctalanító szilikon tapaszok?


Szakértőkkel beszélgettünk a TikTok szépségtrendjéről.

Tapasztalatainkat igazolva, a TikTok legújabb trendje szerint is a tapaszok, kulcsfontosságúak lehetnek a ráncok kezelésében. A ránctalanító párnáknak is nevezett, vékony szilikon lapok, egy szétdarabolt arcmaszkhoz hasonlítanak, amelyek a bőrre tapadnak és kisimítják azokat a területeket, ahol a ráncok kialakultak. Például a homlokon, az ajak és a szem körül, vagy a dekoltázson, de akár a kézfejen is.

Szilikon tapaszok minden területre

A TikTokon, a felhasználók is megmutatták, miként kezelik az arc, a nyak és a dekoltázs "ráncaikat". Sokat tesztelik a szilikon tapaszokat, összehasonlítva az eredményeket a botox és egyéb töltőanyagokkal. Az egyik vezető ránctapasz márka szerint, a #frownies hashtaget 69,2 millióan, a #wrinklepatch-est pedig 18,8 millióan nézték meg a videókban. Fiatalabb és érett bőrtípussal rendelkező felhasználók egyaránt, előszeretettel használják ezt a videómegosztó felületet.

A legtöbb trendhez hasonlóan, mi is azon tűnődtünk, hogy vajon a ráncok elleni arctapaszok valóban működnek-e?
Megkérdeztük a bőrgyógyászokat, hogy mi a véleményük a ránctalanító tapaszokról.

„A ránctalanító tapaszok, úgy működnek, hogy kifeszítik a bőrt, megakadályozva a gyűrődését a ráncok megelőzése, illetve korrigálása érdekében” – mondja Dr. Caroline Robinson, a Tone Dermatology alapítója.

A használatra javasolt termékek csak orvosi szilikonbó készülhetnek, amelyek hozzátapadva a bőrhöz, helyén tartják azt. Így az feszes marad és nincs lehetősége a ráncok kialakulásának, vagy elmélyülésének. Különböző formájúak és méretűek az arc, a nyak és a mellkas vagy egyéb ráncosodásra hajlamos területekre kifejlesztve. A legtöbb tapasz, éjszakai viselése javasolt, a legjobb eredmények elérése érdekében, de viselhetjük bármikor akár házimunka, home office vagy irodai munka közben is.

„Az olyan szilikon párnák, mint a Wrinkles Schminkles, non-invazív megoldást jelentenek a mimikai ráncok ellen, illetve a bőr alvás közbeni meggyűrődése ellen” – mondja Dr. Hadley King, okleveles bőrgyógyász. „A tapaszok segítenek megakadályozni a transzepidermális vízvesztést – bezárják a nedvességet, így a bőr jobban hidratált lesz és képes helyreállítani önmagát és kollagént termelni. A párna emellett a bőrt is simán tartja, így segít megelőzni az alvás közben kialakuló ráncokat.”

Forrás: katt a képre ↓