Szépségtippek!

Neked is fontos az állatvédelem?

Balogh Anita, kozmetikus és sminktetováló
2022.01.22 15:21
Neked is fontos az állatvédelem?

Amennyiben igen, mindenképpen olvasd el blogunkat, hiszen egy fontos dologról az állatkísérletekről lesz szó. Bármennyire szívszorító ez a téma, fontos tisztában lenned a tényekkel, ahhoz, hogy megfelelő vásárlói tudatosággal tenni tudj az állatok védelmében.

Íme néhány adat, az allatkísérletek iparágankénti megoszlásáról:

Hadipar: 63%

Kozmetikai ipar: 31%

Gyógyászati célok:6%

2004-ben betiltották az EU tagországaiban a kész termékek állatokon való tesztelését, 2009-ben pedig az összetevőkét is. Néhány országban előírás, hogy a kozmetikumok ártalmatlanságát állatkísérletekkel kell bizonyítani, ebben Kína élen jár. Így tehát, ha egy európai vállalat szeretné a termékeit ezekbe az országokba exportálni, akkor az adott ország előírásaihoz igazodva, el kell végeztetnie a kísérleteket.

Milyen állatokon végeznek kísérleteket?

Kísérleteket végeznek nyulakon, tengerimalacon, egereken, patkányokon de sajnos sokszor macskákon és kutyákon is. Kutyák tekintetében az egyik legkedveltebb fajta a beagle.

A NASA esetében sokszor előfordulnak majmokon végzett tesztek is.

A kísérlet során az állatok bőrén és szemén tesztelik a kívánt anyagokat és figyelemmel kísérik, hogy létrejön-e bármilyen irritáció.

Vegyünk állatkísérlet-mentes termékeket!

Nem lesz egyszerű, hiszen sokszor olyan termékeket is tesztelnek, amire sosem gondolnánk pl. papírzsebkendő, toalettpapír, tisztítószerek. Amennyiben valóban tenni szeretnél az állatok védelmében, minden vásárolt termék esetében utána kell járnod, hogy a forgalmazó cég végez-e állatkísérleteket. Telefonos aplikációk is segíthetik beszerző körutadat, hiszen egy nagybevásárlás esetén, a boltok polcain fellelhető termékek nagyrésze nem kegyetlenségmentes.

Nem szükséges a lakásodban fellelhető összes terméknek egyszerre a kukában landolnia. Amennyiben megszületett benned az elhatározás a jó ügy érdekében, cseréld le fokozatosan a jelenleg használt termékeidet. A lényeg, hogy ha valami kiürül, állatkísérlet-mentes termékkel pótold. Szerencsére egyre szélesebb paletta áll rendelkezésünkre kegyetlenségmentes termékekből, így mindenkinek sikerül megtalálnia a legmegfelelőbbet. A nyuszis logóról is felismerhető termékek, szerencsére nem feltétlenül jelentenek többletköltséget.

Annak érdekében, hogy a vásárlók tisztábban lássanak az elkötelezett márkák és az állatvédelemért küzdő egyesületek, azért kampányolnak, hogy az állatokon végzett kozmetikai célú teszteléseket világszerte tiltsák be!

A Wrinkles Schminkles termékeit nem tesztelték állatokon, így azok számára is bátran ajánljuk, akik elkötelezettek az állatvédelem mellett!

Bátran nézz szét a termékeink között, hidd el nem fogsz csalódni!

#bor #szépbőr#szépség#fatyolmaszk#ránctalanító#antiaging#bőrápolás

#bőrápolásitanácsadás #coolskin