Szépségtippek!

Honnan származik a DUPLA TISZTÍTÁS?

Balogh Anita, kozmetikus és sminktetováló
2023.03.30 10:03
Honnan származik a DUPLA TISZTÍTÁS?

Ez a szépségápolási rutin a 14. században indult Koreából és Japánból. Eltér egy tipikus nyugati bőrápolási rutintól, egyik kiemelkedő lépése az úgynevezett kettős tisztítás.
Koreában először olajalapú lemosókat használtak, az arcpúderek bőrről való eltávolítására. Ezután rizsvizet kentek az arcbőrre, hogy eltávolítsák a szennyeződéseket. Ami Japánt illeti, ők egészen más okból alkalmazták a kettős tisztítási módszert. A japán nők általában fehér festéket kentek az arcukra, amelyet csak olaj alapú arctisztítóval lehetett eltávolítani. Ezután vízbázisú lemosót használtak a bőr megfiatalítására és az esetleges olajmaradványok eltávolítására.Hogyan csináljuk?

A kettős tisztítás több, mint egyszerű szépségápolási divat – valójában ez a sikeres bőrápolási rutin kulcsa. Ha nem tisztítasz alaposan, akkor nehéz lesz szép, ragyogó arcszínt elérni. 

Ez a folyamat biztosítja, hogy eltávolítsd a bőrödről az utolsó sminkmaradványokat, szennyeződéseket, vagyis eltüntet mindent, ami akadályt jelenthet a később felvitt bőrápoló szerek pl. szérumoknak és éjszakai krémeknek. A kettős tisztítást követően, a hatóanyagok már képesek lesznek a bőrbe jutni. A tisztítás során, törekedjünk, a felfelé irányuló, körkörös mozdulatokra.

ELSŐ LÉPÉS

Este vigyél fel kb. fél teáskanálnyi olajos lemosót az arcbőrödre, a nyakadra és a dekoltázsodra. Ezzel emulgeálod a sminket, a fényvédőt, valamint a nap folyamán a bőrön felgyülemlett láthatatlan szennyeződéseket.

MÁSODIK LÉPÉS

Mosd le vízzel az előzőleg felvitt olajos lemosót és már jöhet is egy vízbázisú lemosó, amely lehet hab, vagy gél állagú. A második tisztítás gondoskodik arról, hogy a smink, a szennyeződések legapróbb darabkái is eltávolításra kerüljenek.

Reggel nem szükséges duplán tisztítani bőrödet, ha előző este követted a kétlépéses rutint – egy gyengéd, vízbázisú lemosóval végzett tisztítás elegendő lesz.


Remélem ismét tudtunk hasznos tanáccsal szolgálni kiegészìtve ezzel bőrápolási rutinod!

Legközelebbi bejegyzésünkben, igyekszünk  bőrtípus specifikusan is tanácsokat adni nektek.


Üdvözlettel,

Anita