Szépségtippek!

Mi az a Gua Sha?

Balogh Anita, kozmetikus és sminktetováló
2023.02.26 16:45
Mi az a  Gua Sha?

Fedezze fel a hírességek által is kedvelt szépségápolási eszköz előnyeit.

Biztosan te is észrevetted már, hogy a Gua Sha-k, egyre jobban elterjednek.

Olyan hírességek használják, mint Gwenyth Paltrow, Kim Kardashian, Jennifer Aniston és Meghan Markle. 

De mit is csinálnak valójában és milyen előnyei vannak?
Érdemes hozzáadnunk a bőrápolási rutinunkhoz?

A gua sha kő az ősi, kínai orvoslásból alakult ki. A „gua” kínaiul „kaparást” jelent. Ezt az eszközt eredetileg az izomfeszültség és fájdalom enyhítésére használták, azzal a szándékkal, hogy úgymond elkaparják a betegséget. Ma már széles körben elterjedt a szépségiparban a vérkeringés serkentésére és a nyirokelvezetés ösztönzésére, ami segít csökkenteni a puffadást.

A gua sha egy természetes és egészséges módszer a bőr fiatalságának megőrzésére. Ez az eszköz tökéletes módja az izomfeszültség levezetésének, és segít az arcunk nyirokelvezetésében, mivel megmozgatjuk az arcizmainkat… ami feszesebb és fiatalosabb megjelenést eredményez.

A Gua Sha 5 előnye, amelyet imádni fogsz:

1. Relaxáció – a gua sha lassú mozdulatai az arcon. Ez a szépségápolási eszköz, segít a relaxációban. 

2. Izomfeszülés enyhítése - a gua sha segít oldani a feszültséget.

3. Javítja a finom vonalakat és ráncokat – segít az arc izmainak átmozgatásában, ezáltal ellazítja és erősíti azokat, illetve segít a finom vonalak és ráncok minimalizálásában.

4. Természetes arcplasztika – a gua sha rendszeres használata segít az arc megemelésében és feszesítésében.

5. Ragyogó bőr – a gua sha elősegíti a vérkeringés fokozását, ami ragyogó arcszínt eredményez.


A kő használata javasolt arcmaszk viselése közben, vagy arcolaj/szérum felvitele után. A nyaktól kezdve tartsuk ferdén a követ és húzza a bőrön befelé, felfelé és kifelé irányuló mozdulatokkal, megcélozva ezzel a nyak ráncait. Ezt követően folytassuk az állkapocsnál, ezzel formálhatjuk és feszesíthetjük az áll vonalát. Kifelé és felfelé irányuló mozdulatokkal, megcélozza ezzel a megereszkedett állkapocsvonalat. Segíthet csökkenteni a sötét karikákat és a szem alatti szarkalábakat is. Helyezze a gua sha-t a szem alá és gyakoroljunk nyomást arccsontra. Mindezt felfelé a hajvonal irányába. A homlok irányába haladva, felfelé irányuló mozdulatokkal a szemöldöktől a hajvonalig. Ezzel javíthatunk a homlok ráncain és feszességén.

Természetesen nálunk, a shopban is megtalálhatod ezt a kiegészítőt. Próbáld ki, nem fogsz csalódni! (katt a képre ⇓)