Szépségtippek!

Tudod mik azok a peptidek?

Balogh Anita, kozmetikus és sminktetováló
2021.11.23 21:45
Tudod mik azok a peptidek?

Öregszik a bőr!

Az idő előrehaladtával, akárcsak a test, a bőr anyagcseréje is lelassul, ami azt jelenti, hogy kevésbé tud megújulni és lassabban képes előállítani a kollagént, ami a dermisz fő rostja. Ez idővel rugalmasságvesztéshez vezet. Az UV-sugázás hatásainak kitéve a bőrt, ez a folyamat méginkább felgyorsul. Továbbá a légszennyezés és a cigarettafüst által felszabaduló szabadgyökök is felgyorsíthatják az öregedési folyamatokat. Az életkor előrehaladtával a bőrt stimulálni kell, hogy regenerációra legyen képes.

 

Ismerkedjünk meg a peptidekkel!

A bőrápolásban az egyik legtöbbet emlegetett és igencsak hatékony összetevők is egyben a peptidek. Ezek a hatóanyagok, aminosavak rövid láncai, amelyek közül néhányan képesek elindítani a kollagén termelést, lassítva ezzel az öregedési folyamatokat.

Természetesen is előfordulnak a testben, bizonyos hormonokban, mint az endorfin és az oxitocin.

Botox hatású peptidek

Ebbe a csoportba tartozó peptidek az ingerület átvivő folyamatot gátolják. Ezáltal képesek a mimikai izmokat ellazítani, ezzel utánozva a Botox hatását. Az ellazított izmoknak köszönhetően, a ráncaink kisimulnak.

Ez a hatás érvényesül az szemkörnyék ápoló fátyolmaszkunkban, az INFUSE FAST EYE SHEET MASK-ban is, hiszen a Myoxinol hatóanyagnak köszönhetően, ami nem más, mint egy hibiszkuszból származó növényi fehérje komplex, botox szerű ránctalanító hatással bír. Ezzel elősegítve az expressziós vonalak kisimítását.

Kollagénserkentő peptidek

A bőrben található kollagénnek van egy életciklusa. Ez a folyamat idővel lassul, és egyre kevesebb kollagén termelődik a szervezetben, majd elkezdenek megjelenni a ráncok.

Erre nyújtanak megoldást a kollagént serkentő peptidek, ugyanis ha ezeket bejuttatjuk a bőrünkön át, az úgy érzékeli, hogy el kell kezdenie kollagént termelni. Ezáltal elkezdenek csökkeni a ráncok, és feszesedni kezd a bőr.

Ilyen peptid a Tripeptide-1:ami 3 aminosavból álló lánc, mely azt üzeni bőrünk számára, hogy ideje új adag kollagént termelni.

Palmitoyl hexapeptide 12: Növeli a bőr rugalmasságát és puhává teszi a bőrt.

Ezt a kétféle peptidet az INFUSEFAST EYE SHEET MASK, és a INFUSEFAST FACIAL SHEET MASK is tartalmazza. 

A felsorolt fantasztikus ránctalanító peptideken kívül, fátyolmaszkjaink 22-24 értékes ránctalanító, hidratáló összetevőt tartalmaznak, ami kiemelkedő a hazánkban megtalálható termékek között!

Nézz szét webshopunkban és tudd meg milyen csodálatos hatóanyagokat találsz még maszkjainkban!

Katt a képre! ⇓