Szépségtippek!

Hány csészét naponta?

Balogh Anita, kozmetikus és sminktetováló
2021.11.29 22:00
Hány csészét naponta?

Dr. John Weisburger kutató közelmúltbeli tanulmányai alapján, arra a következtetésre jutott, hogy napi hat, vagy több csésze tea segít csökkenteni az öregedés jeleit. A tea visszaállíthatja a bőr rugalmasságát és még a memóriát is javítja.

Azokban a populációkban, ahol a rendszeres teaivás az életmód része, mint például Japánban, Indiában és Sri Lankán, az emberek egészségesebben érik el az öregkort.

 

Tea & Bőr

A ragyogó, puha bőr céljának elérése már csak néhány teáscsészényire van! Igyál egy jó minőségű teát, ami tele van antioxidánsokkal és máris sokat tettél annak érdekében, hogy felszámold szervezetedben a szabadgyököket.

A tea gyakori fogyasztása megőrzi bőröd egészségét és csökkenti a bőrrák kialakulásának kockázatát, emellett minimalizálja a ráncok, bőrfoltok megjelenését!

Mire figyeljünk!?

Az elfogyasztott minőségi tealevelek mennyisége a lényeg, mert a teában lévő jótékony anyagok, mint a tea polifenolok és az L-teanin mennyisége, a minőséggel és a tealevél mennyiségével függ össze.

A tanulmányok azt mutatják, hogy a tea egészségügyi előnyei, arányosak a természetes mennyiségi bevitellel. Minél több, annál jobb!

A kutatási cikkek, nem tartalmaznak semmilyen beszámolót negatív mellékhatásról. A tea káros hatásairól szóló jelentések, az instant teakeverékek és az alacsony minőségű préselt tea fogyasztásához kapcsolódnak. A másik, ami problémát okozhat, az a koffein. Vannak, akik érzékenyebbek rá és a várandós nőknek mértékletesen szabad fogyasztaniuk.

Igyunk, de milyet?

Törekedjünk mindig a minőségi tea vásárlásra, amennyiben nincs problémánk a koffeinnel, kiváló választás egy ceyloni fekete, vagy egy jó minőségű zöld tea. Legyen akár natúr vagy ízesített, egy csésze ceyloni tea képes megelőzni a bőrsejtek károsodását.

A jó minőségre utalhat az is, ha azt olvassuk a dobozon teaválogatásunk során, hogy az ültetvényekről származó teákat frissen, kézzel szüretelik és a tealevelek feldolgozását a hagyományos, úgynevezett ortodox módszer szerint végzik.

Ne sajnáljuk az időt és az energiát egy jó minőségű tea kiválasztására, hiszen ezzel is hozzájárulhatunk testünk egészségéhez és nem utolsó sorban még szépülhetünk is tőle! A mi személyes kedvencünk a Sri Lankáról származó, minden szempontnak megfelelő és nem utolsó sorban könnyen beszerezhető Dilmah Tea.


#DilmahTea #tea #Dilmah #coolskin❤️ #szépségápolás #bőrápolás #bőrápolásitippek