Szépségtippek!

Lassítható az öregedés? Igen!

Balogh Anita, kozmetikus és sminktetováló
2023.11.12 13:30
Lassítható az öregedés? Igen!

Az öregedési folyamatok születésünk pillanatától elkezdődnek. Ennek hatásai egész életünkben jelen vannak testünkben.

A bőr öregedése elsősorban a napsugárzásnak és a hormonális változásoknak tudható be. Életkortól, bőrtípustól, genetikánktól és a UV sugárzás mértékétől függően előfordulhat, hogy a bőrkárosodás jelei idő előtt megjelennek.

Ide tartoznak a ráncok és az öregségi foltok is. Jellemzően 35 év felett kezd látszani az idő múlása a tükörben.

 

 

 

A nap ennek a folyamatnak az egyik fő felelőse, mert az ultraibolya (UV) sugárzás az idő előtti bőröregedés tüneteinek 90 százalékáért felelős.

uva uvb

Ráncokat, barna szeplőket, tágult hajszálereket és pattanásokat eredményez. Sok éves kutatás után tudósok, bőrgyógyászok és plasztikai sebészek felfedezték, hogy a különféle természetes összetevők és vitaminkivonatok jelentősen lassítják, sőt visszafordítják a bőröregedés jeleit. Számos helyi készítményt úgy alakítottak ki, hogy hidratálja a bőrt, csökkentse a finom ráncokat, az érdességet és a pigmentfoltokat, valamint megvédje a bőrt a nap által okozott károktól. Az öregedés jeleinek látható csökkentése komoly kihívás mindannyiunk számára.

Mindig keresd a bőrápoló termékekben az alábbi összetevőket:

-A-vitamin: helyi alkalmazásra Az A-vitamin felületi hámlasztó tulajdonsága mellett elősegíti a kollagénrostok felépítését a bőrön belül. Ez az alapja annak, hogy minimálisra csökkenti a finom ráncvonalak megjelenését.

-Retin-A volt az első népszerű akne kezelésére szolgáló szer, de széles körben keresték kozmetikai szerként a ráncok csökkentésére.

-C-vitamin: más néven aszkorbinsav antioxidánsként működik és létfontosságú a sebgyógyulásban, mert segíti a kollagén stabilizálását. Helyileg alkalmazva a C-vitamin csökkentheti a finom vonalakat és ráncokat és csökkentheti a leégés súlyosságát. A Morning After Glow szérumunk is a számos összetevőt tartalmaz a Kakadu szilvának köszönhetú rendkívül magas C-vitamin tartalma mellett.
A Krémmánián is írtak róla korábban, de a termékleírásban is számos hasznos információt megtalálsz erről a fantasztikus szérumról
https://www.coolskin.hu/hidratalo_ranctalanito_szerum
https://kremmania.hu/kremek/wrinkles-schminkles-morning-after-glow-serum
c-vitamin

-E-vitamin: szinétn antioxidáns, amelyről kimutatták, hogy gyulladáscsökkentő hatással bír a bőrön. Helyileg alkalmazva az E-vitamin javítja a bőr nedvességtartalmát, puhaságát, simaságát és védelmet nyújt a fény károsodás ellen.

-Alfa-hidroxisavak: az AHA-k célja a finom vonalak és felszíni ráncok kisimítása, a bőr szerkezetének és tónusának finomítása, a pórusokban lévő szennyeződések feloldása és tisztítása, a zsíros bőr, illetve a pattanások csökkentése, valamint a bőr általános állapotának javítása.

-Glycolic Add: a glikolsav az alfa-hidroxisavak (AHA) közül a legaktívabb és leghasznosabb a bőrápolásban. Tömíti a sejteket és csökkenti a ráncok megjelenését a bőr felszínén. A glikolsav nagyon hatékony a pattanások kezelésében is.

-Peptidek: a peptidek használata a legújabb tudományos felfedezés a bőrfiatalítás terén. Megállapították, hogy a réz természetes módon feszesíti a bőrt, fokozza annak rugalmasságát, valamint csökkenti a finom vonalakat és ráncokat. A Preptidekről már egy korábbi blogcikkemben is olvashattatok: https://www.coolskin.hu/peptid

-Hidrokinon: a napból származó UV-sugárzásnak a bőr idő előtti öregedését fokozza. A napkárosodást a foltos pigmentáció, a száraz és érdes bőr, valamint a bőr tónusának elvesztése jellemzi. A helyileg alkalmazott hidrokinonnal, egy erős tirozináz-gátlás történik, amely segít „kikapcsolni” a melanociták aktivitását.

-Chromabright: egy viszonylag új, szabadalmaztatott aktív molekula a bőr ragyogására. A fényvédő hatású Chromabright bizonyítottan erősebb melanogenezis-gátlást mutat, mint az Arbutin, a MAP és a Kojic Acid, azonban ugyanaz a depigmentáló hatása, mint a hidrokinonnak.

-PhytoCellTec™ Symphytum: (Comfrey Stem Cells) közismert nevén Gotu Kola, a tudományosan Hydrocotyle Centella asiatica néven ismert növény gyökereiből és leveleiből származik, amely feltölti a bőrt.

Megállítani sajnos lehetetlen az öregedési folyamatokat, de a hatékony összetevők és termékek ismeretében lelassíthatjuk és ma már lehetséges olyan fiatalnak látszani kívülről, mint amilyennek belülről érzed magad. A megfelelő kozmetikumok körültekintő kiválasztása mellett ne feledkezzünk meg a rostokban gazdag táplálkozásról és a hidratációról se!

rost gyümölcs vitamin

#wrinklesschminkles #ránctalanítás #szépbőr #bőrápolás #coolskin